Foto af den ideelle situation: iStock, blue cinema
.
Lyngby-Taarbæk ligger under landsgennemsnittet, når det gælder kommunikation mellem de unge skolebørn og deres forældre, viser ny undersøgelse
Forældre i Lyngby-Taarbæk taler ikke nær så meget med deres børn som tidligere. Det fremgår af en ungeprofilundersøgelse, som kommunen netop har gennemført blandt elever i 7., 8. og 9. klasse på kommunens skoler.
På kommunens hjemmeside står der, at resultaterne fra årets undersøgelse viser en markant ændring i kommunikationen mellem de unge og deres forældre sammenlignet med sidste år. Blandt 9. klasses eleverne svarede 83 % sidste år, at de ofte eller altid talte med deres forældre i hverdagen. I år er tallet faldet til kun 70 %, mens det på landsplan ligger på 75 %. Derudover er andelen af unge, der ofte eller altid er sammen med deres forældre i weekenden, faldet fra 78 % sidste år til 68 % i år. På landsplan er tallet 71 %.
“Ungeprofilundersøgelsen belyser ikke årsagerne bag denne udvikling, men vi håber, at resultaterne kan være med til at skabe en fælles refleksion og debat om, hvorfor vores unge oplever en mindre grad af kommunikation og samvær med deres forældre end for blot et år siden”, siger Christine Dal Thrane, formand for Forebyggelses- og Socialudvalget.
Det skal dog nævnes, at langt flere unge i Lyngby-Taarbæk svarer, at de ikke må drikke for deres forældre sammenlignet med tallene på landsplan: 50 % af de unge i Lyngby-Taarbæk Kommunes 8. klasser må ikke drikke for deres forældre, sammenlignet med 40 % på landsplan.