Målet er fortsat stigende trivsel for beboerne og høj arbejdsglæde
Som en del af Budgetaftalen for 2021-2024 har Plejecenter Baunehøj fra 2021 fået en øremærket bevilling til at være udviklingsplejecenter i en 3-årig periode. Formålet har været at give rum til nytænkning.
Ældre- og Omsorgsudvalget har efter ønske fra plejecenteret og med baggrund i de gode resultater besluttet at give Baunehøj mulighed for at fortsætte som udviklingsplejecenter, dog nu uden en særskilt bevilling.
Formand for Ældre- og Omsorgsudvalget, Karen Marie Pagh Nielsen siger: “Helt konkret har Baunehøj haft friere politiske rammer til at afprøve nye indsatser med fokus på beboernes trivsel og medarbejdernes arbejdsglæde. Det har været inspirerende at følge medarbejdernes og ledelsens nytænkende initiativer, fx senest med besøgsvenner fra en lokal folkeskole. Baunehøj er et tydeligt bevis på, hvor stor en værdi det giver at inddrage beboere, pårørende og medarbejdere i processen – det ville være en skam at lukke ned for de igangværende projekter, som også kan inspirere andre.”
Næstformand for Ældre- og Omsorgsudvalget, Dorthe la Cour supplerer: “Baunehøj har som udviklingsplejecenter afprøvet en lang række forskelligartede og nytænkende tiltag indenfor temaer som: rammer, kompetenceudvikling, relationer og velfærdsteknologi. De gode erfaringer og resultater skal i den kommende tid i endnu højere grad deles med og bredes ud til resten af Lyngby-Taarbæk Kommunes plejecentre til gavn for beboerne.”
Eksempler på indsatser og pilotprojekter på Baunehøj:
- Mere hjemlige og stimulerende rammer for beboerne, som kan støtte især borgere med en demenssygdom og inspirere til dialog og involvering.
- Varm mad om aftenen, der nu også er udbredt til resten af plejecentrene i Lyngby-Taarbæk.
- Nye organisationsformer, hvor vagtplanlægningen er tættere på den daglige praksis.
- Stort kompetenceudviklingsprogram med særligt fokus på borgernes perspektiver, der styrker den faglige indsats og øger beboernes trivsel og medarbejdernes arbejdsglæde. Metoden udbredes til resten af kommunens plejecentre i 2024 og 2025.
- Besøgsvenner fra en lokal folkeskole.
- Igangværende pilotprojekt om en bestyrelsesmodel for plejecentre.
- Afprøvning af digitale løsninger, der kan frigive tid til pleje og omsorg, herunder fx digitale drikkeglas, sensorløsning og robotter.
Indsatserne tager blandt andet afsæt i Lyngby-Taarbæk Kommunes Strategi for ældres velfærd, hvor Lyngby-Taarbæk Kommune i samarbejde med borgerne, pårørende og civilsamfund skaber rammerne for, at ældre borgere kan leve et godt og aktivt liv.