Ny Udviklingsplan for lokalbanerne i høring

Region hovedstaden inviterer til input

Regionsrådet i Region Hovedstaden har sendt et foreløbigt udkast til ”Udviklingsplan 2026-2035 for lokalbanerne i Region Hovedstaden” i høring. Planen omfatter nødvendige investeringer for at sikre fortsat togdrift på lokalbanerne og inviterer nu relevante interessenter til at komme med deres input inden den politiske behandling og endelige godkendelse.

Høringsmaterialet er tilgængeligt online, hvor der også kan afgives høringssvar frem til den 1. oktober 2024. Interesserede borgere, organisationer og andre parter kan læse materialet og komme med deres synspunkter på: www.regionh.dk/udviklingsplan-lokalbanerne.

Fokus på fremtiden med fire temapakker

Udviklingsplanen omfatter en række initiativer, der skal forbedre lokalbanernes drift og infrastruktur. Planen er inddelt i fire temapakker:

  1. Nye tog: Introduktion af batteritog og deres indvirkning på drift og økonomi samt investeringer i ladeinfrastruktur.
  2. Banen i byen: Fokus på byudvikling, adgangsveje, tryghed samt integration af stationsbygninger i bymiljøet.
  3. Reduktion af rejsetid: Tiltag som højere hastigheder, driftsudvidelser og justeringer af standsningsmønstre for at optimere passagerernes rejsetid.
  4. Stationer: Forbedringer i passagerinformation, niveaufri adgang, og faciliteter som bænke og læskure.

Hver temapakke indeholder detaljerede forslag til investeringer og vurderinger af, hvor mange passagerer de forskellige tiltag forventes at gavne eller tiltrække.

Høringsproces og videre forløb

Alle indkomne høringssvar vil blive samlet i et høringsnotat, som vil ledsage udviklingsplanen ved regionsrådets behandling den 10. december 2024. Eventuelle spørgsmål til høringen kan rettes til Region Hovedstaden via mail på kollektivtrafik.center-for-regional-udvikling@regionh.dk.

Regionsrådet ser frem til at modtage input fra borgere og interessenter, som kan bidrage til at sikre, at lokalbanerne fortsat kan spille en vigtig rolle i regionens transportnet i fremtiden.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune . Hvordan Lyngby-Taarbæk Kommune bliver drevet? Så..

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Seneste nyheder