Margrethe Vestager ny formand for DTU

Margrethe Vestager vil som ny bestyrelsesformand være med til at sikre, at teknologien bruges på en ordentlig måde, der tjener menneskeheden bedst. Det er alt det, DTU står for, udtaler hun. Foto: DTU

.

Fra årsskiftet kommer EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, til at sidde for bordenden i DTU’s bestyrelseslokale

Margrethe Vestager fremhæver særligt områder som kvanteteknologi og kunstig intelligens, hvor Danmark er med i front, som gode eksempler på, hvad der bør fokuseres på. I en pressemeddelelse fra DTU, siger hun: 

– Danmark har et meget større aftryk, end størrelsen på vores land tilsiger. Det siger noget om, at hvis man organiserer sig godt og tiltrækker de rigtige mennesker, så kan man lave noget, der er helt ekstraordinært. Og det skal vi gøre.

Den nye bestyrelsesformand mener, at der er brug for ny teknologi i forhold til de udfordringer, vi står over for på kloden: Klimaforandringer, biodiversitet, levevilkår og vores sikkerhed.

– Men der er også brug for, at vi bruger teknologien på en ordentlig måde, der tjener menneskeheden bedst. Jeg mener, det er alt det, DTU står for, siger Margrethe Vestager. 

Ordene kommer fra et sted, hvor hun som EU’s konkurrencekommissær har beskæftiget sig indgående med de store Tech giganters aftryk på verden, som vi kender den i dag. Hun har haft ansvaret for EU’s digitaliseringsstrategi og dermed været med til at sikre en bred udrulning og anvendelse af digitale teknologier i samfundet.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Nationalmuseets Rane underholdt fint med stor varme og underholdning. Alle..

Seneste nyheder