Spændende foredrag om den brune kuffert hos Røde Kors i Virum

En fortælling om krig, kærlighed og svære valg

Torsdag den 17. oktober kl. 19.00 inviterer Røde Kors Lyngby-Taarbæk til et inspirerende foredrag i Røde Kors Butik Virum. Her vil forfatteren Anne Maria Nissen præsentere sin nyeste bog, Den Brune Kuffert, som er baseret på hendes egen familiehistorie og foregår i kølvandet på Anden Verdenskrig og Den Græske Borgerkrig.

En fortælling om krig, kærlighed og svære valg

Den Brune Kuffert følger den unge kvinde Eva, som rejser til Athen for at blive sygeplejerske midt under Den Græske Borgerkrig. Som en del af sit arbejde hos Røde Kors bliver hun vidne til krigens rædsler og hjælper de nødstedte i bjerglandsbyer, flygtningelejre og på et militærhospital. Evas liv tager dog en uventet drejning, da hun møder en dansk ingeniør udsendt som frivillig. Hun står over for et valg, der kan ændre hendes liv: Skal hun følge kærligheden til Danmark og forlade alt, hvad hun kender, eller blive i Athen og fortsætte sit arbejde?

En personlig historie med historisk betydning

Anne Maria Nissen, som selv er lokal fra Virum, har hentet inspiration til bogen fra sin egen familiehistorie. Under foredraget vil hun dele baggrunden for historien og læse højt fra udvalgte kapitler af bogen. Publikum får dermed et unikt indblik i både bogens handling og den virkelige fortælling, der ligger bag. Bogen har også en stærk forbindelse til Røde Kors’ humanitære indsats under og efter krigen, hvilket gør foredraget særligt relevant for de fremmødte.

Praktiske oplysninger

Foredraget afholdes i Røde Kors Butik Virum, på 1. sal, Kongevejen 165. Arrangementet er åbent for alle interesserede, og der vil være let forplejning undervejs. Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding senest fredag den 11. oktober via Røde Kors Lyngby-Taarbæks hjemmeside.

Dette er en enestående mulighed for at opleve en spændende fortælling og samtidig lære mere om Røde Kors’ arbejde i fortiden og nutiden.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Nationalmuseets Rane underholdt fint med stor varme og underholdning. Alle..

Seneste nyheder