Røde Kors gør noget for unge ensomme

Foto: Klaus K. Nielsen

Café Hulen: Et socialt fristed mod ensomhed for unge i Virum

I hjertet af Virum, i Røde Kors Huset, ligger Café Hulen – en social café med et særligt formål: at skabe fællesskab og mindske ensomhed blandt unge voksne i alderen 20 til 35 år. Caféen er drevet af engagerede frivillige, som hver onsdag aften åbner dørene og inviterer til en aften fyldt med hyggelige aktiviteter, madlavning og samtaler i trygge rammer.

Ensomhed er et voksende problem i dagens samfund, og særligt blandt unge mærkes det. Statistikker viser, at hver femte ung mellem 16 og 26 år føler sig ensom, og Café Hulen er en del af Røde Kors’ initiativ til at adressere denne udfordring. Caféen skaber en varm og inkluderende atmosfære, hvor der ikke er nogen forventninger om, hvordan man skal deltage. Hvad enten du ønsker at være social og møde nye mennesker, eller du foretrækker at sidde lidt for dig selv, er der plads til alle.

Foto: Klaus K. Nielsen

Fællesspisning og Madlavning – Maden Som Samlingspunkt Mad spiller en central rolle i Café Hulen. Hver uge er der fællesspisning, hvor der tilberedes nye, spændende retter. Deltagerne kan være med til at lave maden eller blot nyde den sammen med andre. Samvær omkring mad skaber en naturlig og afslappet stemning, hvor samtaler opstår spontant, og fællesskabet styrkes.

Spil-hjørnet – Samvær Gennem Leg For dem, der holder af at kombinere snak med lidt underholdning, tilbyder Café Hulen et spil-hjørne med klassiske brætspil. Her er der ingen krav om forkundskaber – man lærer løbende spillene sammen, og det handler først og fremmest om at have det sjovt i fællesskab. De gamle, velkendte spil skaber både grin og gode stunder, som man kan dele med nye bekendtskaber.

Krea-krogen – Et Kreativt Pusterum For de kreative sjæle er der også rig mulighed for at udfolde sig i Café Hulens krea-krog. Her kan du male, strikke eller prøve kræfter med andre kreative sysler. Uanset om du er nybegynder eller erfaren, er krea-krogen et sted, hvor du kan være kreativ sammen med andre, dele viden og få ny inspiration i et afslappet miljø.

Åbningstider – Et Fast Samlingspunkt Hver Uge Café Hulen holder åbent hver onsdag fra kl. 18.00 til 21.30, og inviterer alle mellem 20 og 35 år til at være en del af et fællesskab, hvor samvær, hygge og nærvær er i centrum. Det er et sted, hvor unge voksne kan skabe varige relationer, få nye oplevelser og bekæmpe ensomhed i fællesskabets varme favn.

Café Hulen er mere end bare en café – det er et trygt frirum, hvor unge kan finde fællesskab, støtte og glæde i hverdagen.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Nationalmuseets Rane underholdt fint med stor varme og underholdning. Alle..

Seneste nyheder