Pjat, poesi og postmodernisme

Shu-Bi-Dua og den danske kulturarv

Shu-bi-dua er et navn, som har sat sig dybt i danskernes bevidsthed, og deres indflydelse på både musikken og sproget i Danmark er ubestridelig. Med over seks millioner solgte album og et imponerende katalog, der spænder over 10 år og 10 LP’er, har “drengene fra Det Grønne Område” skrevet sig ind i historien som et af Danmarks mest folkekære og nyskabende bands.

I et koncertforedrag afholdt af Thomas Ulrik Larsen, inviteres publikum med på en nostalgisk og underholdende rejse gennem Shu-bi-duas musikalske univers. Thomas Ulrik Larsen, som selv vil spille flere af bandets mest ikoniske sange, tager os med bag kulisserne i bandets historie og dykker ned i de kulturelle referencer og den humor, som i høj grad var med til at definere Shu-bi-dua som Danmarks første egentlige postmoderne band.

Postmoderne pionerer

I en tid hvor andre bands som Gasolin’ også var store, formåede Shu-bi-dua at skille sig ud ved at være et ægte postmoderne fænomen. De blandede genrer og referencer på en måde, som ingen havde set før i Danmark. Bandet trak på alt fra revy og 60’ernes crazykomik til tegneserier, grillbar-kultur og amerikansk rockmusik. Dette skabte et spraglet og unikt udtryk, som danskerne hurtigt tog til sig, og som siden har dannet soundtrack til flere generationers opvækst.

Thomas Ulrik Larsen går i dybden med disse postmoderne elementer og undersøger, hvordan humor og ironi blev brugt som et middel til både at underholde og kommentere på samfundet. Shu-bi-dua formåede på én gang at være både respektløse og kærlige i deres satire over danskernes vaner og kultur. Deres tekster og musik blev en spejling af det moderne danske samfund – og samtidig et oprør mod det etablerede, alt imens de selv kom fra middelklassen.

Forbered jer på latter og nostalgi

Koncertforedraget er ikke blot en lektie i musikalsk historie. Det er en mulighed for at genopleve de gode grin og minder, som Shu-bi-dua har givet gennem årene. Thomas Ulrik Larsen kombinerer musikken med fortællinger og refleksioner over, hvorfor Shu-bi-dua stadig taler til os i dag. Humoren er tidløs, og mange af deres sange har en evne til at få os til at tænke, samtidig med at vi synger med og griner.

Denne eftermiddag bliver en kærkommen lejlighed til at få genopfrisket et af Danmarks største bands og få indblik i, hvordan deres musik og tekster stadig er relevante.

Praktisk information

Koncertforedraget afholdes 10- november 15-17, og billetter kan købes for 150 kr. Det er gratis for medlemmer af Lindegårdens Venner, som bedes reservere en gratis billet i forvejen.

Tag med på en musikalsk rejse, hvor Shu-bi-duas humor, oprør og uforglemmelige melodier bliver sat i fokus – og forbered jer på at få rørt lattermusklerne!

Køb billetter her

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Nationalmuseets Rane underholdt fint med stor varme og underholdning. Alle..

Seneste nyheder