Joy is Not Made to be a Crumb

Udstilling hos Greens Boghandel med Tilde Grynnerup

Billedkunstneren Tilde Grynnerup skulpturer og vægobjekter i træ, i tekstil og ofte suppleret med ord har en helt særlig poetisk tone. Måske kommer den af hendes tidligere arbejde med musik og sangtekster og man kan også ane hendes erfaring fra modeverden i de æstetiske værker. Træet løber i Grynnerups årer – hendes var er snedker og hun er opvokset i en skov, hvor hun stadig kommer så meget som muligt – men hvor træet er et hårdt materiale, er både hendes farver og former bløde og runde og milde.

Den tysk-schweiziske surrealist Meret Oppenheim har inspireret Tilde Grynnerup. Oppemheim sagde ”Nobody will give you freedom, you have to take it!” Tilde har mildest talt taget for sig af fridommen til at udtrykke sig med kraft, poesi og humor.

Et af Tilde grynnerups værker

I Greens Boghandel ser vi frem til at vise Tilde Grynnerups værker. De passer helt exceptionelt godt ind i boghandlens oprindelige oregon pine interiør fra 1956 og hendes tænksomme værker spejler flot alle de ord og den poesi boghandlen i forvejen rummer.

Joy is Not Made to be a Crumb, hedder udstillingen. Citatet stammer fra afslutningen på Mary Olivers digt fra udgivelsen Don´t Hesitate. Hendes pointe var, at man når man føler glæde og nydelse skal værdsætte og få så meget ud af det som muligt. Giv lods, nyd det, grib øjeblikket og få det til at vare. Man ved ikke, om det hele kommer igen.

Mary Oliver holdt som Tilde Grynnerup af at vandre lange ture i den vilde natur og var i hele sit værk meget inspireret af naturen. Den store amerikanske digter døde i januar 2019, men hendes digte læses stadig over hele verden og helt åbenlyst også af Tilde Grynnerup.

Velkommen til udstillingen Joy is Not Made to be a Crumb.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune . Hvordan Lyngby-Taarbæk Kommune bliver drevet? Så..

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Seneste nyheder