Annette Bjergfeldt Nomineret til MARTHA-Prisen 2024

Foto: Sif Meincke

Forfatteren fra Virum har fundet læsernes hjerte

For et par år siden havde vi den fornøjelse at have besøg af Annette Bjergfeldt på redaktionen, hvor vi lavede et interview til avisen om hendes opvækst i Virum. Dette besøg fandt sted samtidig med, at hun holdt et foredrag i Virum Kirke om sin dengang nye roman, Højsangen fra Palermovej, der blev udgivet i 2020 af forlaget Modtryk.

Annette Bjergfeldts debutroman blev en øjeblikkelig succes, både blandt læsere og anmeldere. Romanen har sidenhen fanget læseres interesse på tværs af landegrænser og er blevet oversat til 19 forskellige sprog. Denne imponerende debut markerede starten på en lovende litterær karriere for Annette Bjergfeldt.

Anette Bjergfeldts Debutroman

Nu er Annette Bjergfeldt blevet nomineret til den prestigefyldte MARTHA-Pris 2024, hvilket cementerer hendes position som en af Danmarks mest elskede forfattere. MARTHA-Prisen er en unik anerkendelse, da det er den eneste forfatterpris, hvor vinderen udelukkende kåres af læserne. Det gør prisen særligt betydningsfuld for de nominerede, da det afspejler deres popularitet og betydning for læserne.

Annette Bjergfeldt har hele sit liv været en sand historiefortæller, både som maler, musiker, sangskriver og forfatter. Hendes anden roman, Mr. Saitos Rejsebiograf, udkom i 2023 og modtog, ligesom hendes debutroman, positive anmeldelser fra landets kritikere. Derudover har Bjergfeldt også skrevet børnebogsserien om Børste, som blev udgivet på forlaget Alvilda i starten af 2010’erne.

Men hvad er egentlig MARTHA-Prisen? MARTHA-Prisen blev første gang uddelt i 1989, hvor den gik til Martha Christensen. Dengang hed prisen “Danskernes Yndlingsforfatter,” men den har siden skiftet navn til MARTHA-Prisen til ære for sin første vinder. Hvert år nomineres otte forfattere til prisen. De første fire nominerede vælges af Bog & idés medarbejdere, mens de sidste fire nomineres af læserne. Vinderen afsløres i oktober 2024, og når en forfatter har vundet prisen, går der fire år, før vedkommende kan nomineres igen.

Annette Bjergfeldt er i år en af de nominerede, og du har mulighed for at stemme på hende eller en af de andre nominerede forfattere. Stem på din favorit, og vær med til at afgøre, hvem der skal modtage MARTHA-Prisen 2024.

Læs mere og stem her

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Husk P-skiven: Vintertid og uhyggelige udgifter Efteråret er over os,..

Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune . Hvordan Lyngby-Taarbæk Kommune bliver drevet? Så..

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Seneste nyheder