Faglitterær festival for børn 2024

Lørdag den 5. oktober 2024 inviterer Stadsbiblioteket i Lyngby børn og deres voksne til en dag fyldt med eventyr, læring og inspiration, når årets Faglitterær Festival for Børn løber af stablen. Fra kl. 10 til 15 vil biblioteket summe af aktiviteter, der dykker ned i virkelighedens fascinerende historier og giver de yngste mulighed for at udforske verden gennem venskab, demokrati og fællesskab. Festivalen er en fejring af faglitteratur og har i år et særligt fokus på temaer, der forbinder både fortid, nutid og fremtid på en engagerende og lærerig måde.

En Mangfoldighed af Aktiviteter for Nysgerrige Sjæle

Festivalens program byder på en bred vifte af indslag, som både stimulerer fantasien og fremmer læring. Fra at møde dinosaurernes efterkommere til at filosofere over livets store spørgsmål, er der noget for enhver smag. Aktiviteterne spænder over alt fra kreativ udfoldelse med naturmaterialer til dybdegående diskussioner om grundloven og demokrati. Her er et indblik i nogle af dagens højdepunkter:

Kl. 10: ’Den Største Historie’ med Johan Olsen og Julie Bang

Dagen starter med en unik lytteoplevelse, hvor børn og voksne kan tage med på en rejse tilbage til dinosaurernes tid. Johan Olsen, biolog og forsanger i Magtens Korridorer, og podcastproducent Julie Bang vil guide deltagerne gennem fortidens utrolige skabninger og deres nutidige efterkommere – fuglene. Denne session giver et spændende indblik i evolution og naturens vidundere.

Kl. 10 og 12: ’Lille Træ’ med Jacinta Madsen

I denne kreative workshop får deltagerne jord under neglene, når de skaber smukke naturcollager med blomster, blade og jord. Forfatter og illustrator Jacinta Madsen indleder med højtlæsning fra sin billedbog Lille Træ, der fortæller historien om et særligt venskab mellem en lille pige og et træ, der ikke tør springe ud. Det er en historie om mod, natur og spirende venskaber.

Kl. 11.15: ’Fantastiske Filosoffer’ med Birgitte Klahn

Birgitte Klahn, forfatter og filosof, vil præsentere syv af Europas største filosoffer for de unge deltagere. Med en let og tilgængelig tilgang formidler hun komplekse idéer fra tænkere som Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche og Simone de Beauvoir. Højtlæsning og filosofisk spørgesalon giver børn mulighed for at dykke ned i filosofiens verden og tænke over store spørgsmål som frihed, moral og eksistens.

Kl. 12.15: ’Ragna og Ildfluen’ med Farnoush Bassri

Denne musikalske og meditative session tager deltagerne med på en drømmerejse gennem de nordiske landskaber. Forfatter Farnoush Bassri og hendes musikalske hold skaber en beroligende atmosfære med historier fra bogen Ragna og Ildfluen. Gennem lyd og fantasi inviteres børn til at udforske deres egen indre verden.

Kl. 13.15: ’Radionauternes Store Opdagelsesrejse’ med Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard

Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard, duoen bag den populære podcast Radionauterne, tager børnene med på en spændende opdagelsesrejse fra de mindste bakterier til de fjerneste galakser. Live showet kombinerer videnskab og humor og formår at vække børns nysgerrighed for naturvidenskaben.

Hele dagen: ’Mød Grundloven’ af Grundlovsfesten

Gennem dagen kan festivalens besøgende også dykke ned i Danmarks Grundlov. En udstilling, skabt af Grundlovsfesten, giver mulighed for at udforske grundlovens paragraffer, løse opgaver og selv komme med bud på nye tilføjelser til lovteksten. Aktiviteten er designet til at engagere både børn og voksne og gør demokratiet håndgribeligt og sjovt.

Festivalens Praktiske Informationer

Faglitterær Festival for Børn er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendig via lyngbykultur.dk. Festivalen henvender sig til børn i alderen 3-12 år og deres voksne, og finder sted på Stadsbiblioteket i Lyngby, Lyngby Hovedgade 28.

Der er ingen mulighed for at købe mad på stedet, så deltagere opfordres til at medbringe madpakker. Dog vil der være en kaffevogn ved hovedindgangen, hvor forældrene kan købe friskbrygget kaffe.

Denne festival er en enestående mulighed for børn at lære om verden omkring dem gennem spændende, faglitterære aktiviteter, der ikke blot informerer, men også inspirerer og engagerer på mange niveauer.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune . Hvordan Lyngby-Taarbæk Kommune bliver drevet? Så..

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Seneste nyheder