Suppekøkken i Lyngby

Til venstre daglig leder Annette Nielsen og frivillig Line Bjørk.
Der er brunede kartofler, snittede rødkål, og lækre andeskiver og måske er der kage til kaffen.

.

Med tog til døren

For ti år siden åbnede køkkenet med Kurt G Rasmussen som daglig leder; for fire år siden kom Annette Nielsen til. Det er stadig hende, der er den daglige leder, og der er rigeligt at se til. Heldigvis er der også mange frivillige hjælpere. Hver måned skriver de sig ind på en liste, for hvilke dage er det lige, man har tid i næste måned. Det går så nemt, og de frivillige er ikke bundet mere op, end hvad de selv mener passer til deres dagligdag.

En søndag var jeg på besøg. Det var faktisk Morten Bisps dag. Og når man oplever, hvordan det hele fungerer på stedet, forstår man godt, hvorfor der er så mange frivillige. Annette er der hver anden gang, for hun deler arbejdet med Henrik Blandeberg.

Line Bjørk og Annette Nielsen siger velkommen.

Et lille sted og et stort hjerte
Der er ikke megen plads i Lokalbanens gamle hus på perronen i Lyngby lige over for, hvor Fru Gejde havde danseskole nogle år tilbage. Senere havde Kor- og musikskolen sin kommen og gåen i samme hus. Suppekøkkenets begrænsede størrelse øges af den hjertevarme og gode stemning, der er. Så, jo der er altid plads til en til.

Kim Hassing og Steen Lyck.

Åbningstider mm
Dagene ligger fast tirsdag, torsdag og søndag. Der er åbent fra 17-20; men lur mig om, der ikke kommer nogle allerede ved firetiden om eftermiddagen. Er det godt vejr, så er der stole udenfor, hvor gæsterne kan slå sig ned. Det er tydeligt at se, at de kender hinanden godt. Samværet betyder noget. Fælleskabet er stærkt og der er hyggeligt. De er glade for at se hinanden og der tales snakkes på kryds og tværs.

Suppekøkkenet er et samarbejde mellem kirkerne i Lyngby-Taarbæk og Kirkens Korshær. Der er åbent for alle, der føler sig ensomme, eller trænger til at snakke med nogen, eller er misbrugere og føler, at livet er trængt.

Mortensaften
Nok hedder det suppekøkken, men dagen forleden var jo ikke en helt almindelig dag, det var netop Mortensaften. Så hvad ligger mere lige for?  … der skal da and på bordet. Og det kom der med snittet rødkål, brunede kartofler, hvide kartofler og fine lysstegte andebrystskiver med velsmagende andesovs. Dertil vand eller sodavander. Hvad kan man få for en femmer, noget du aldrig glemmer.
Ikke noget suppedas her.

Dette er meget mere end suppekøkken. Her kan sjælen få hvile.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

13.000 elever kæmper om de bedste idéer. Verdis Bæredygtighedspris overrækkes..

Flere virksomheder på Virumgårdsvej har for nylig modtaget besøg fra..

Julestemningen breder sig i Lyngby, når Kuhlaukoret traditionen tro inviterer..

Seneste nyheder