Elever fra Lindegårdsskolen på besøg i Madklubben

Foto: DR
.

Normalt ville Madklubbens restaurantlokaler i Lyngby stå stille en onsdag morgen. Men denne dag summer stedet af liv og forventning. En flok nysgerrige elever fra 6.Y på Lindegårdsskolen står klar til at bytte klasselokalet ud med professionelle køkkenmaskiner og skærebrætter.

Det hele sker som en del af det landsdækkende projekt ‘Arla Food Movers x Madklubben’, hvor Madklubben åbner sine døre og køkkener for skoleklasser fra 6. og 7. klassetrin. Her får eleverne mulighed for at opleve madlavning i professionelle rammer – kvit og frit.

En Læring ud over det Sædvanlige

Projektet er et samarbejde mellem Madklubben og Arla. Madklubben stiller lokaler og kokke til rådighed, mens Arla står for ingredienserne. Målet er klart: At tænde en gnist og skabe lyst til madlavning hos børn og unge.

Ann-Camilla Kjæmpe fortæller til DR: “Det er jo ikke de her tre timer, der rykker en masse – isoleret set. Men det pirrer en lyst hos børnene,” – Ann-Camilla er ansvarlig for marketing i Arla.

Denne onsdag er eleverne opdelt i fem grupper, hvor de hver især arbejder med forskellige dele af menuen. Der bliver bagt madpandekager, lavet pandebrød og forberedt dessert, alt imens eleverne får lov til at eksperimentere med professionelt udstyr som termomixere og industrimaskiner.

Når Selv Opvasken Er Spændende

For mange af eleverne er det ikke bare maden, men hele oplevelsen, der imponerer. Flere af eleverne fortæller i et klip i DRS TVAvisen “meget federe ting, man får lov til i køkkenet her.” Selv opvasken får ros.

Efter halvanden time i køkkenet præsenterer eleverne deres retter og nyder resultatet i fællesskab i restaurantens spiselokale – en oplevelse, der giver både selvtillid og stolthed.

Fra Én Oplevelse til Langvarig Interesse

Selvom projektet kun varer tre timer, kan det være starten på noget større. Projektets ambition er at afholde hele 100 arrangementer næste år – en markant stigning fra de nuværende 16 afholdte på fem forskellige lokationer i Danmark.

Køkkenchef Mads Vissing Tiedemann, der har været dagens underviser, ved fra egen erfaring, hvor langt en enkelt madoplevelse kan række. Som tidligere praktikant i et kokkekøkken i 8. klasse endte han selv med at vælge kokkefaget som karrierevej.

“Jeg håber, jeg kan give nogen interesse for faget, men især prøve at skabe noget madglæde,” siger han til DR..

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

I Virum-Sorgenfri Avis i efteråret spurgte vi partierne om, hvordan..

Efter en længere pause vender Jonny Hefty & Jøden tilbage..

Allerede i maj måned bad vi de politiske fortælle hvorfor..