Lyngby-Taarbæk scorer højt i ny trivselsundersøgelse
Danskerne er lykkelige.
Ja, faktisk så lykkelige, at vi ifølge en FN-rapport er verdens anden mest lykkelige folkefærd – kun overhalet af finnerne. Og på en skala fra 0 til 10 ligger vi her i Lyngby på 7,56 ifølge en ny trivselsundersøgelse, som den filantropiske forening Realdania har lavet. Det er nogenlunde samme score som vores nabokommuner har. Landets lykkeligste kommune er Knebel, som ligger i Syddjurs Kommune.
Men hvad er det, der sikrer vores høje livskvalitet? Det har undersøgt. En hovedpointe står klart: Vi er sociale mennesker. Det fortæller Henrik Mahncke, der er analysechef i Realdania, til TV 2.
– Man kan ikke blive lykkelig alene. Det sker i relation til vores omgivelser. Vi påvirkes af vores fysiske omgivelser og af de mennesker, vi omgås med, siger han.
Og her er der måske mange, der kan tænke, at det er de nære relationer, der driver værket – og lykken – frem. Men sådan forholder det sig ikke.
Tal med din nabo
For at hilse på naboen eller at sludre med kioskejeren spiller nemlig en stor rolle for, hvordan vi går og har det.
Helt konkret viser undersøgelsen, at livskvaliteten er 0.39 højere for de danskere, der taler med deres naboer tre til fem gange om ugen, end for dem, der gør det en til tre gange om måneden.
Det samme gør sig gældende, når det kommer til kontakt med mennesker, vi ikke kender.
De, der hilser på fremmede og tager en sludder for en sladder i dagligdagen, oplever nemlig større livskvalitet og tryghed, viser undersøgelsen.
– Alle de lette relationer, de her små kontaktflader vi har i løbet af dagen, er virkelig vigtige. Men vi kan se, at nogle af de her kontaktflader er ved at tørre lidt ud. Mange handler ind online eller går rundt og hører podcast eller kigger på mobilen. Det er en form for privatisering af det offentlige rum, siger Henrik Mahncke.
Du kan læse mere om undersøgelsen her