Smag på historien: Rationeringsmad og børnevenligt værksted på Frieboeshvile

Lørdag den 5. april inviterer Stadsarkivet Frieboeshvile børnefamilier til et historisk værksted med fokus på hverdagslivet under besættelsen. Her får deltagerne mulighed for både at blive klogere på rationeringsmad og smage på historiske retter fra 1940’ernes Danmark.

Arrangementet afholdes i to omgange – kl. 11.00 og 13.00 – og byder på et indblik i, hvordan familier klarede sig med begrænsede madvarer under Anden Verdenskrig. Der vil være smagsprøver på havregrynskugler og erstatningsmarcipan, som var populære erstatninger, når sukker og mandler var i knaphed.

Aktiviteten henvender sig særligt til børnefamilier, og det historiske værksted kombinerer læring, smagsoplevelser og familiehygge i autentiske rammer på Frieboeshvile i Kongens Lyngby.

Tilmelding er nødvendig, og du kan tilmelde dig her:

Fotoet fra arrangementets opslag viser familien Jensen fra Raadvad samlet omkring spisebordet i 1940’erne – med mørklægningsgardinet og radioen som tidstypiske elementer i baggrunden.

Arrangementet er en oplagt mulighed for børn og voksne til sammen at opleve historien med både sanser og nysgerrighed.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Lyngby Boldklub leverede en præstation, der nærmest kaldte på nedrykning,..

April byder på en helt særlig oplevelse for krop og..

Deltag i vores nye konkurrence. Du skal blot svare på..