38.000 tons sten er over de sidste par måneder blevet tilført, og de danner nu flade- og huledannede rev, som kan tjene som hjem, fødested og forrådskammer for mange forskellige revsøgende fiskearter, bunddyr og planter. Vi kan altså se frem til nyt liv i vores del af Øresund.
På havbundsbilledet ovenfor ses bredgrund i Sønderborg Bugt, hvor foreningen Als Stenrev og DTU Aqua har udlagt stenrev 2017-2018. Foto: Jon C. Svendsen, DTU Aqua
Lyngby-Taarbæk Kommune skriver bl.a. følgende om projektet:
”Snart vil torsken og andre stenrevssøgende arter få endnu bedre forhold i Øresund til gavn for biodiversiteten og bestandenes størrelse, og dermed også fiskeri og friluftsliv. I opstartsfasen af kystsikringsprojektet var interessen også om revet havde en beskyttende effekt på kyststrækningen i Taarbæk. Men det er senere vurderet til at ligge for langt ude til at have en sådan effekt. Hvordan indtagelse af Taarbæk Rev udvikler sig vil blive fulgt nøje. Erfaringer fra andre genetablerede rev er at det går forholdsvis hurtigt med at flytte ind, og en fuld kolonisering forventes efter cirka 10 år.”

Stenlægningsfartøj har dumpet 38 tons sten vandet i Taarbæk
Af hensyn til sejladssikkerhed er revet ikke placeret for tæt på overfladen – der skal være 5 m vanddybde over. (Foto: Jon C. Svendsen, DTU Aqua)
Læs mere her: