Idræt og trivsel boostes efter skoletid

Foto: Tuf Krenchel

Engang hed det at blive i skolen efter timerne for en sveder – nu skal pulsen op.

Den lokale SFO på Lindegårdskolen i Lyngby-Taarbæk Kommune er gået sammen med lokale idrætsforeninger og DGI Storkøbenhavn om en styrket indsats for børn og unges trivsel.

I det nye skoleår kan børn og unge nemlig deltage i både dans og svømning som ligger i naturlig forlængelse af skoledagen og SFO-tid.

Det er to lokale foreninger, Lyngby Dans og Lyngby Svømmeklub, der nu samarbejder tæt sammen med skolen og fritidsordningen om at få alle børn med i fritidsfællesskaber. Danseundervisningen er placeret direkte på skolen i SFO-tiden, mens svømning foregår i svømmehallen i Idrætsbyen, der ligger tæt på skolen. Der er konkret tale om hold for børnehaveklasse til 3. klasse og aktiviteter for både drenge og piger.

Der vil også som del af projektet blive arrangeret sociale aktiviteter som f.eks. opvisninger, events og fællesspisning for de implicerede familier.

”Casper Strunge (fmd. for Kultur- og Fritidsudvalget), Mette Schmidt Olsen (fmd. for Skoleudvalget), Hans Christian (Bestyrelsesformand for Lyngby Dans), Anni Frisk Carlsen (forperson for FIL), Louise Lego (Skoleleder) og Tanja Randby Toft (SFO-koordinator) var alle forbi dansetræningen på Lindegårdsskolen, som foreningen Lyngby Dans står for.” Foto: Tuf Krenchel

Lokal brobygning

Udover bedre trivsel og bevægelse sikres der desuden et stærkere socialt fællesskab på skolen og i skolens SFO.

Skoleleder Louise Lego ser frem til et tæt samarbejde med foreningerne, hvor man i fællesskab ønsker at skabe gode betingelser for børns trivsel: “Ved at arbejde tæt sammen mellem skole og SFO kan vi pædagogisk inspirere hinanden og skabe et trygt og støttende miljø for børnene, når de bevæger sig fra SFO’en og hen i foreningsaktiviteterne. Den trygge overgang er afgørende for at fremme børnenes trivsel og udvikling.”

Casper Strunge (C), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, ser store fordele i det nye samarbejde: ”Udover større trivsel og bevægelsesglæde blandt de aktive børn, så giver det også mange børnefamilier lidt bedre mulighed for at få hverdagslogistikken til gå op, når de kan hente deres børn efter idrætsaktivitet og ikke selv skal transportere børnene til og fra aktiviteterne. Vi rammer derfor også en gruppe af børn, hvor forældrene typisk ikke har mulighed for at hente tidligt.”

Også Mette Schmidt Olsen (C), der er formand for Skoleudvalget, er begejstret for initiativet, som hun ser frem til: ” Et tættere samarbejde mellem skole, SFO og lokale idrætsforeninger kommer ikke automatisk og af sig selv, så vi er rigtig glade for, at indsatsen gør det nemt for mange børn at blive en del af et socialt idrætsfællesskab.”

Det kan Klubchefen for Lyngby Svømmeklub, Stine Arneskov, bekræfte: ”Vi har indgået en aftale med SFO’en om, at vi henter børnene i løbet af deres SFO-tid og tager dem med til svømning. Det er et helt nyt initiativ, så vi skal naturligvis lige i gang og se, hvordan det hele forløber, men tilslutningen er stor – holdet er allerede fyldt op med 22 svømmere og 12 på venteliste.”

Fakta om projektet

Projektet er finansieret af DGI Storkøbenhavn, der har modtaget 1,1 mio. kr. fra Civilsamfundspuljen fra Social- og Boligstyrelsen, der er målrettet til at styrke børns trivsel og adgang til idrætsfællesskaber i kommuner beliggende i Storkøbenhavn. Der er i Lyngby-Taarbæk Kommune afsat over 200.000 kr. til den foreningsrettede indsats på Lindegårdskolen i 2024.

Indsatsen er også en del af Partnerskabsaftalen mellem Lyngby-Taarbæk Kommune, DGI Storkøbenhavn og Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk Kommune (FIL). Partnerskabet løber i perioden fra 2024 – 2026. Formålet er at få flere børn og unge ind i sunde og trivselsfremmende fællesskaber i idrætsforeningerne.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune . Hvordan Lyngby-Taarbæk Kommune bliver drevet? Så..

Emil Søbjerg Falster . Emil Søbjerg Falster holder foredrag i..

Lyserød Lørdag var en stor succes Lørdag den 5. oktober..

Seneste nyheder