Mandag den 7. april kl. 17.00 kan du opleve en spændende fortælling om en særlig periode i dansk historie, hvor kvinderne på Læsø tog styringen med samfundet. Foredraget finder sted på Højskolevej 17, 2800 Kongens Lyngby og giver et unikt indblik i en tid, hvor mændene sejlede på langfart, og kvinderne stod tilbage med ansvaret for øens overlevelse.
Kvinderne, der drev Læsø
I 1700-tallet var det kvinderne, der sørgede for, at hverdagen fungerede på Læsø. De passede børn og dyr, dyrkede den sandede jord og holdt lokalsamfundet kørende, mens mændene sjældent – eller aldrig – vendte hjem fra deres rejser på handelsskibe.
Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skildret denne barske og krævende livsform i sin roman Ræveår. Her fortæller hun om en gruppe Læsø-kvinder, der må finde styrke i hinanden, selv når fællesskabet mere er en nødvendighed end et valg.
Hør om historien og romanens tilblivelse
Til foredraget vil Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortælle om sin research og de historiske begivenheder, der har inspireret Ræveår. Du vil få indblik i de livsvilkår, der prægede øens beboere, og høre om, hvordan Læsø blev et kvindedomineret samfund i en tid, hvor det var usædvanligt.
Efter foredraget vil museumsinspektør Christina Ax give en kort introduktion til Frilandsmuseets gård fra Bangsbo på Læsø, som vil være åben for deltagerne. Her kan du opleve en autentisk del af Læsøs historie på nært hold.
Praktisk information
Dato: Mandag den 7. april
Tidspunkt: Kl. 17.00
Sted: Højskolevej 17, 2800 Kongens Lyngby
- Medlemmer af Historisk-Topografisk Selskab og Frilandsmuseets Venner: Gratis
- Ikke-medlemmer: 50 kr.
Arrangementet er støttet af Lyngby-Taarbæk Kommune og arrangeret i samarbejde mellem Historisk-Topografisk Selskab, Frilandsmuseets Venner og Frilandsmuseet.
Tilmeld dig her og oplev en fascinerende fortælling om Læsøs stærke kvinder og deres kamp for overlevelse i en barsk tid.