Ida Friis vil styrke fællesskabet og den faglige fordybelse
For nylig besøgte jeg Virum Gymnasium for første gang siden tiltrædelsen af den nye rektor. Jeg var nysgerrig efter at høre, hvordan hun ser på gymnasiets fremtid, og hvilke visioner hun har for skolens udvikling.
Gymnasiet som en del af lokalsamfundet
En af de vigtige værdier, som den tidligere rektor, Mette Kynemund, stod for, var at åbne gymnasiet op for lokalsamfundet. Placeringen mellem Sorgenfri og Virum gør det oplagt, at gymnasiet kan spille en rolle i byens liv. Derfor var det glædeligt at høre, at Ida Friis ønsker at videreføre denne tilgang.
Som tidligere elev på Virum Gymnasium for mange år siden, husker jeg en tid, hvor gymnasiet primært var forbeholdt elever og lærere, og forældre sjældent kom forbi, udover ved særlige begivenheder som første gymnasiedag og translokationen. Det er en positiv udvikling, at gymnasiet i dag i højere grad fungerer som et åbent samlingspunkt i lokalområdet.
Virum – arkitektur og fællesskab
Ida Friis har en lang erfaring inden for gymnasieverdenen. Før sin ansættelse som rektor var hun vicerektor på Egedal Gymnasium og HF og har tidligere været lektor på Nærum Gymnasium, hvor hun var med fra skolens start.
Vi talte om Virum Gymnasiums smukke og unikke arkitektur, der med sine lange lyse gange og områder, både inde og ude, skaber uformelle møder mellem elever og lærere i dagligdagen. Ida Friis har allerede oplevet, hvordan denne fysiske struktur bidrager til en opmærksomhed på det ”at møde hinanden”, på fællesskabet – en værdi, hun ønsker at styrke.

Faglighed og fordybelse
For Ida Friis er det vigtigt, at Virum Gymnasium er et sted, hvor eleverne kan fordybe sig fagligt. I science, samfundsvidenskab og humaniora – herunder de kreative fag. Hun ser fordybelse som en vej til at bryde med det overfladiske og i stedet opdage nye interesser og finde sin plads i verden.
Gymnasietiden er præget af både op- og nedture, men skolen skal være et sted, hvor eleverne bliver udfordret og udvikler sig – både fagligt og personligt. Samtidig lægger den nye rektor stor vægt på fortsat at tiltrække de bedste lærere. Hendes ambition er, at lærerne på Virum Gymnasium skal være både fagligt stærke og engagerede i elevernes dannelse.
Fremtidsvisioner og gymnasiets traditioner
Ida Friis har naturligvis sine egne idéer og visioner for Virum Gymnasium, men som ny rektor ønsker hun først at drøfte dem med sine kolleger, inden hun melder dem bredere ud. Ét står dog allerede klart: fællesskabet er centralt, ikke kun socialt, men også i forhold til læring og trivsel.
Gymnasiet har mange stærke traditioner, som hun ønsker at videreføre. Hun fremhæver sin oplevelse ved den elevfest, som hun var med til i februar. Ved elevarrangementer bliver skolens indretning udnyttet, så alle er tilpas, hvad enten man trives bedst i større forsamlinger eller foretrækker roligere omgivelser, både ude og inde. I det hele taget ønsker hun at bakke op om de mange elev-initiativer, der kendetegner Virum Gymnasium.
Baggrund og fritidsinteresser
Ida Friis er 54 år og har en cand.mag. i musikvidenskab og italiensk samt en Master i Offentlig Ledelse fra CBS. Privat bor hun i Allerød sammen med sin mand og den ene af deres to voksne døtre.
Fritiden har hun blandt andet brugt som aktiv spejderleder, en interesse hun delte med sine børn, og hun har desuden været aktiv klassisk sanger.
Med Ida Friis ved roret ser fremtiden lys ud for Virum Gymnasium. Med fokus på fællesskab, faglighed og dannelse er der lagt op til en spændende videreudvikling af gymnasiet, hvor både elever og lokalsamfund fortsat kan føle sig velkomne.