Kan en fredning ophæves midlertidigt?

Mark ved Frederiksdal kan blive til fjernvarmeplads

Holder du også af at gå en tur ved markerne på Frederiksdal? Måske om sommeren, hvor hestene boltrer sig, og fuglene kvidrer, eller om vinteren, når landskabet er dækket af sne? Så er der grund til at læse med her.

En ny plan om at anvende en hektar af markerne mod vest – væk fra Furesøen – som oplagsplads til den næste etape af fjernvarmeudrulningen har skabt bekymring blandt beboerne i området. Projektet er planlagt til at vare fire år, men allerede nu rejser det en række spørgsmål om miljø, trafik og områdets fremtidige anvendelse.

Miljø og trafik – hvad er konsekvenserne?
Flere beboere spørger, hvordan man vil sikre, at jorden ikke bliver forurenet under projektet. Markerne er i dag et naturskønt område, der tiltrækker mange lette trafikanter såsom gående, cyklister og ryttere. Kan disse brugere fortsat føle sig trygge, når området ændres til en byggeplads?

Fredning og kommunens rolle
Et andet stort spørgsmål er, hvordan fredningen af markerne påvirkes af projektet. Kan man uden videre se bort fra områdets nuværende status? Derudover er det værd at bemærke, at kommunen ejer en del af Vestforbrænding – den aktør, som forventes at få en økonomisk fordel af projektet. Dette har fået nogle beboere til at stille spørgsmål ved, hvorvidt kommunens interesser er tilstrækkeligt neutrale.

Parkering og tidsplan – praktiske udfordringer
Hvor skal de folk, der skal arbejde på pladsen, parkere? Og hvad hvis projektet trækker ud og overstiger de fire planlagte år? Flere naboer frygter en værdiforringelse af deres ejendomme og stiller spørgsmål om, hvorvidt der vil blive givet kompensation i sådanne tilfælde.

Modstand og fælles initiativer
Mange beboere har allerede underskrevet et høringssvar for at udtrykke deres bekymring. En borger skriver:

“Først tænkte jeg, at der måtte være grænser for, hvor besværlig man kan tillade sig at være. Men efter at have tænkt videre over konsekvenserne, er jeg bekymret for miljøet, trafikken og områdets fremtidige anvendelse.”

Hvis du også er bekymret, kan du tilslutte dig protesten ved at skrive til initiativtagerne via Messenger eller kommentere i debatten.

Tag et kig på området
På billeder, der cirkulerer i debatten, ses både den eksisterende oplagsplads på Lundtoftegårdsvej og marken ved Frederiksdal i både sol og sne. Mange beboere opfordrer til at tage et kig selv og dømme ud fra, om dette smukke landskab bør ændres til en arbejdsplads for fjernvarmeudrulning.

Fremtiden for Frederiksdal – hvad sker der nu?
Projektet er stadig i høringsfasen, og der er derfor mulighed for, at borgernes input kan påvirke den endelige beslutning. Indtil videre kæmper beboerne for at beskytte naturen og sikre, at de nødvendige foranstaltninger bliver taget for at minimere gener og beskytte områdets værdier.

Har du en mening om sagen? Så er det nu, du skal lade din stemme høre.

Du kan deltage i underskriftindsamlingen imod dette på: https://www.facebook.com/groups/163238417962351/permalink/1314066409546207


Foto: Charlotte Lillegaard Petersen.

1 kommentarer

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DEBAT

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler

Tryghed og bonus er på stemmesedlen Hvad er vigtigt for,..

Giv de unge et trygt og sjovt alternativ Lyngby-Taarbæk Kommune..

Lyngby-Taarbæk Musikforening byder det nye år velkommen med en festlig..

Seneste nyheder